Скільки сигарет, стіків glo™ можна перевозити за кордон

Скільки сигарет, стіків glo™ можна перевозити за кордон

Які правила діють на тютюновмісну продукцію, коли виїжджаєш з України до Євросоюзу, США та інших країн?
Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції.   

Тютюновмісні вироби для нагрівання не є цілком безпечними та викликають звикання. 

Подорожуючи за кордон ми часто беремо з собою звичні для нас речі, але рідко замислюємося, що їх перевезення може бути забороненим або обмеженим. Це стосується і тютюнових виробів, таких як сигарети або стіки* для glo™. 

Правила перетину кордону з сигаретами

Аби убезпечити себе від неприємностей та штрафів, перед поїздкою потрібно вивчити свіжі правила перетину кордону 2024 року. А якщо ти повнолітній споживач нікотину, то варто завчасно з'ясувати скільки сигарет можна перевозити за кордон. У цьому матеріалі ми допоможемо тобі розібратись з основними положеннями.

Правила перетину кордону з тютюновими виробами 

  • Сигарети 

Провозити сигарети у більшість країн світу дозволено, проте кожна держава має свої митні правила щодо кількості ввезення таких тютюнових виробів. До того ж ліміти відрізняються залежно від способу перетину кордону. 

Наприклад, за даними офіційного сайту ЄС, залежно від країни ЄС, яку ви відвідуєте, може застосовуватися вищий або нижчий ліміт. Якщо країна ЄС застосовує нижній ліміт, то він може поширюватись або лише на наземних і морських подорожуючих (Болгарія, Хорватія, Греція, Угорщина, Латвія, Литва, Польща та Словаччина) або до всіх, як це відбувається у Естонії та Румунії. Тому шукаючи відповідь на питання «скільки сигарет можна перевозити за кордон», краще звернутись до законодавства країни, в яку планується подорож. 

Ліміти перевезення тютюнових виробів у країни ЄС 

Верхній ліміт 

Нижній ліміт 

200 сигарет 

40 сигарет 

100 сигарил 

20 сигарил 

50 сигар 

10 сигар 

250 грамів тютюну 

50 грамів тютюну 

 

скільки стіків сигарет можна перевозити

Щодо Сполучених Штатів, то сайт Посольства США повідомляє, що в країну можна ввозити до 200 сигарет або 100 сигар. Схожі правила діють і при перетині кордону в Україну. Повертаючись, Державна митна служба нашої держави дозволяє взяти з собою до 200 сигарет або 50 сигар, або 250 грамів тютюну. 

  • Снюс 

У більшості країн світу ввезення такого тютюнового виробу як снюс не регламентується законодавством. Тому, ймовірно, митники будуть спиратись на дозволену вагу провезення тютюну, про яку ми писали вище. Але зверни увагу, що багатьох державах купувати та вживати снюс в принципі заборонено. Вкрай важливо з'ясувати це перед початком подорожі на сайті посольства відповідної країни призначення.  

  • Пристрої для нагрівання тютюну та стіки 

Подорожуючи, ти можеш взяти пристрій для нагрівання тютюну з собою у більшість країн світу. Але, щоб бути певним, що на тебе не чекають сюрпризи на кордоні, краще перевірити це у офіційних ресурсах конкретної країни. 

Перейдімо до правил перевезення стіків, які тобі знадобляться, якщо ти не хочеш відмовлятися від звичного смаку за кордоном. Отже, яку кількість стіків можна перевозити з собою? 

У більшості випадків ситуація аналогічна з сигаретами, адже в митних правилах немає розділення цих тютюнових виробів. Тому в країни ЄС можна ввезти від 2 до 10 пачок стіків (залежно від країни та способу перетину кордону), а в США, як і в Україну, 200 стіків. 

  • Жувальний тютюн 

З літа 2023 року жувальний тютюн заборонено виготовляти в Україні, а після 10 липня 2024 року він також повністю зникне з продажу. Якщо ж у тебе ще є залишки жувального тютюну, і ти хочеш взяти його з собою в подорож, то краще звернутись за консультацією до митної служби країни, у яку подорожуєш. 

  • Електронні сигарети 

У багатьох випадках правила провозу електронних сигарет та кількість рідин, яку можна взяти, не регулюються законодавством. Щоправда, є винятки. Наприклад, при перетині кордону з Польщею, митна служба країни дозволяє провезти 10 мл рідини для електронних сигарет наземним транспортом та 50 мл літаком або морськими суднами.

Санкції за недотримання правил 

Аби провести подорож без пригод та з гарним настроєм, обов'язково подивись правила перевезення тютюнових виробів у країні, куди подорожуєш. Це досить легко зробити онлайн на сайтах державних органів або митної служби.  

Знання правил стане твоєю гарантією хорошої подорожі. Адже за порушення часто передбачені санкції. Звісно, все залежить від країни та важкості порушення. Якщо, наприклад, ти візьмеш з собою на пачку стіків більше дозволеного, ймовірно, їх просто конфіскують на кордоні. Проте існують і більш суворі покарання — від штрафу до заборони в'їзду в країну. Тому уважно досліди, як правильно провозити сигарети в країну, у яку подорожуєш. 

Тепер ти знайомий з основними правилами перевезення тютюнових виробів за кордон. Але зауваж, що закони країн часто змінюються, зокрема і тих, куди українці їдуть найчастіше. Тому якщо ти подорожуєш у 2024 році, обов'язково актуалізуй інформацію щодо перетину кордону.