Законодавчі зміни: чи заборонені вейпи та що змінилось для glo™

Законодавчі зміни: чи заборонені вейпи та що змінилось для glo™

«Чи заборонили вейп?» Відповідь — ні, але з'явилися деякі обмеження. Які саме та чи стосуються вони пристроїв для нагрівання тютюну — розповідаємо далі.
Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції. 

Велика кількість повнолітніх споживачів нікотину використовують vape (вейпи) або пристрої для нагрівання glo™. Із затвердженням нових норм Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення», багато хто цікавиться: «Чи заборонили вейп?» Відповідь — ні, але з'явилися деякі обмеження. Які саме та чи стосуються вони пристроїв для нагрівання тютюну — розповідаємо далі.

Як нові норми вплинули на користувачів вейпів? 

У Законі України окремого поняття «вейп» немає. Цей прилад можна віднести до електронних сигарет, адже принцип дії досить схожий: нагрівальний елемент випаровує спеціальну рідину, а користувач вдихає аерозоль, що утворюється. 

Щоб розібратися, чи можна купити вейп, потрібно ознайомитися з новими обмеженнями саме для електронних сигарет. Повний перелік наведено у статті 10, пр. 1, Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення». Ось найважливіші з них: 

  • Максимальний допустимий об'єм місткостей з рідиною для заправки вейпів — 10 мл; 
  • Вміст нікотину в рідинах для вейпів не повинен перевищувати 20 мг в 1 мл; 
  • Рідини не повинні містити вітамінні добавки, кофеїн, таурин або добавки які роблять пару кольоровою; 
  • Рідини не мають бути ароматизовані або містити смакові добавки. 
заборона вейпів закон

Якщо простими словами, то невдовзі ти не зможеш придбати рідини для вейпу зі смаком або з кофеїном / таурином, навіть якщо вони безнікотинові. 

Чому ж вони досі є у продажі? Держава дала рік на реалізацію запасів, які були вироблені або ввезені в Україну до прийняття норм закону. З липня 2024 року їх продаж буде заборонений.

Як нові норми закону вплинули на glo™

У зв'язку з цими обмеженнями, велика кількість повнолітніх користувачів почала шукати альтернативу вейпу. І одним з варіантів є пристрої glo™. Про те, що змінилось для цієї категорії та чи залишились у продажі стіки зі смаками, ми уже докладно писали у цьому матеріалі. 

Шукаючи альтернативу вейпу, багато хто цікавиться: «Чим відрізняється glo™ та вейп (vape)?». Відповідаємо. Вейп має колбу з рідиною, яка під час використання подається на нагріту спіраль та випаровується. У підсумку користувач споживає пару, яка часто насичена нікотином. Тоді як девайси glo™ мають нагрівальну камеру, куди вставляється тютюновий стік. Він оброблений так, аби виділяти нікотин без згорання, а при нагріванні до 250-280°C (температура залежить від моделі пристрою). При цьому виділяється не дим або пара, а аерозоль, а користувач споживає  нікотин з тютюну*.

Де придбати glo™ 

Якщо вирішив купити glo™, це можна зробити на офіційному сайті My glo™, на якому ти зараз перебуваєш. Зайди у розділ «Каталог», обери потрібний товар та оформ замовлення за декілька хвилин. Тут же можна придбати аксесуари** та стіки до glo™. А при онлайн-замовленні від 399 гривень доставка буде безкоштовною. 

Другий варіант — завітати у фірмовий простір glo™, де ти зможеш наживо ознайомитися з усім наявним асортиментом та навіть оформити тест-драйв пристрою на 21 день за 72 гривні. Якщо ж ти вже власник glo™, у фірмових просторах можеш отримати сервіс з чистки або кастомізації девайса та дізнатись інформацію щодо гарантії. З актуальними адресами магазинів можеш ознайомитись за цим посиланням. 

* Нагріває тютюн, без горіння. Цей продукт не виключає всіх ризиків та містить нікотин, що викликає залежність.   

** Ця продукція призначена для використання виключно з glo™.