Зміни законодавства: що змінилось для glo™ в 2023 році

Зміни законодавства: що змінилось для glo™ в 2023 році

Простими словами пояснюємо зміни до закону про зменшення вживання тютюнових виробів.
Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції. 

З 11 липня 2023 року набрали чинності деякі зміни до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення». Тепер Закон про зменшення вживання тютюнових виробів став більш суворим щодо виробництва, продажу та використання тютюнових виробів. Зокрема, зміни стосуються і пристроїв для нагрівання тютюну, до яких належать і девайси glo™. 

Нижче розповідаємо про головні зміни до Закону України, як це позначиться на споживачах продукції glo™ та руйнуємо головні міфи, пов'язані зі змінами. 

Що змінилось для споживачів glo™ та стіків*? 

Зміни до Закону передбачають чимало обмежень для споживачів сигарет, зокрема заборонено їх виробництво зі смаковими добавками або капсулами. Також перестануть виробляти сигарети з великим вмістом смол. Але тебе, мабуть, цікавить питання: чи діє заборона на glo™? Ні, повнолітніх споживачів нікотину без диму та попелу** зміни до Закону торкнулись не так суттєво. 

Головна зміна, яка зачіпає споживачів glo™ — обмеження використання девайсу у громадських місцях. Що мається на увазі під громадським місцем? Якщо простими словами, то це будь-яка будівля або споруда, доступна для відвідування великій кількості людей. 

Тож де ж забороняється використовувати ситеми для нагрівання тютюну glo™? 

  • У ліфтах, таксофонах, на зупинках, вокзальних станціях, дитячих майданчиках. 
  • У приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров'я, спортивних споруд, закладів фізичної культури і спорту.
  • У приміщеннях закладів харчування, об'єктів культурного призначення, держустанов, підприємств, установ та організацій усіх форм власності, готелів та гуртожитків.
  • У місцях загального користування житлових будинків, підземних переходах та транспорті загального користування, зокрема таксі. 

Де дозволяється використовувати ситеми для нагрівання тютюну glo™? 

  • У місцях, які не зазначені у переліку вище. 
  • У приміщеннях приватної власності. 
  • В аеропортах у спеціально відведених місцях для куріння. 

А тепер настав час зруйнувати деякі міфи, пов'язані з внесенням змін до Закону. 

Найпоширеніший міф, що відтепер glo™ не можна використовувати у кафе, ресторанах та барах. Частково це правда, системи для нагрівання тютюну справді не можна використовувати в приміщеннях закладів громадського харчування. Проте заборона не розповсюджується на відкриті літні майданчики, якщо вони не мають даху або стін та  перегородок. 

Також існує думка про те, що стіки з ароматизаторами та капсулами відтепер заборонені. Насправді ні. Ця заборона не розповсюджується на виробництво тютюнових виробів для пристроїв нагрівання тютюну, а лише на сигарети. Тому ти зможеш і надалі робити замовлення своїх улюблених стіків без обмежень на офіційному сайті glo™. 

Певні зміни до Закону України все ж торкнуться і користувачів glo™. Проте ніяких заборон на виробництво стіків або тим паче повної заборони використання пристроїв для нагрівання тютюну немає.  

Як ти можеш помітити, офіційний сайт гло працює без будь-яких обмежень, як і раніше. Ти можеш купити девайси glo™ та стіки як онлайн, перейшовши у розділ «каталог»,  так і в фізичних магазинах бренду. 

 
* Тютюновмісні вироби для нагрівання не є цілком безпечними та викликають звикання. 

** Нагріває тютюн, без горіння. Цей продукт не виключає всіх ризиків та містить нікотин, що викликає залежність.