7 основних відмінностей стіків від сигарет

7 основних відмінностей стіків від сигарет

Чому стіки* не можна використовувати як сигарети та навпаки: розповідаємо про різницю тютюнових виробів.
Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції. 

Після заборони в Україні сигарет з капсулами все більше повнолітніх споживачів нікотину переходять на пристрої для нагрівання тютюну glo™. Це девайси, які дозволяють вживати нікотин без попелу та горіння**. Разом з ними потрібно використовувати стіки для glo™, які мають ряд відмінностей від звичайних сигарет. 

Нижче ти дізнаєшся, яка різниця між стіками та сигаретами та чому з пристроями нагрівання тютюну потрібно використовувати лише певні тютюнові вироби.

Основні відмінності сигарет та стіків 

Ми виділили сім основних відмінностей стіків від сигарет та для твоєї зручності помістили їх у таблицю. Проте розпочнімо з визначень.  

Як ти можеш знати, сигарета — це невеликий довгий циліндр з паперу, наповнений тютюном, який для використання потрібно підпалити.  

Тоді як стік — це тютюновий виріб, візуально схожий на сигарету, але створений для використання виключно з пристроями для нагрівання тютюну. 

стик

А тепер давай конкретніше поговоримо про те, чим відрізняються сигарети від стіків. 

 

Стіки 

Сигарети 

Розмір 

Стіки neo™ бувають двох форматів: «Демі» та «Нано».  

 

«Демі» товстіші за «Нано», але тонші за більшість сигарет та використовуються з пристроями лінійки Hyper. 

 

«Нано» тонкі, містять менше тютюну та сумісні з приладами Pro.  

Розмір сигарет варіюється від 83 до 100 мм у довжину та від 5 до 8 мм у діаметрі. 

Склад 

Містять тютюн високої якості, оброблений гліцерином, що обгорнутий у сигаретний папір. Фільтр складається з ацетату целюлози та може містити ароматичну капсулу. Також ароматичні добавки бувають у самому тютюні. 

Основа сигарети — це висушений та подрібнений тютюн, обернений в сигаретний папір. Фільтр здебільшого також складається з ацетату целюлози та може містити частинки вугілля і повітряну камеру. 

Принцип використання 

Завдяки спеціально обробленому тютюну, виріб не потрібно підпалювати при використанні, а лише нагріти його, вставивши у камеру пристрою glo™.  

Для використання сигарету потрібно підпалити, аби тютюн та сигаретний папір почав тліти. 

Температура активації 

250-280 °C 

600-900 °C 

Смак 

Через відсутність горіння** стіки мають виразніший смак тютюну. Також тютюн може мати смакові добавки, а фільтр містити ароматичну капсулу. 

При курінні сигарет окрім смаку тютюну відчуваються продукти горіння, зокрема папір. Також влітку 2024 року в Україні перестануть продаватись сигарети з капсулами та іншими смаковими домішками. 

Міцність 

Міцність насичення нікотином залежить від обраного режиму та інтенсивності «затяжок» користувача. 

Вміст нікотину може варіюватися від 0.1 мг до 1 мг. Інколи можна зустріти у продажу навіть міцніші варіанти.  

Де купити 

Купити стіки можна як онлайн на офіційному сайті glo™, так і офлайн у розгалуженій мережі торгових точок. 

Сигарети можна придбати у багатьох торгових точках по всій країні, наявність конкретного бренду потрібно уточнювати на місці. 

Примітка: Точні характеристики залежать від виробника та можуть не збігатися із зазначеною інформацією.   

Як ти зрозумів, стіки та сигарети мають певні відмінності, через які вони не є взаємозамінними. Так використовувати девайси glo™ зі звичайними сигаретами не можна, як і підпалювати стіки neo™. 

Асортимент стіків 

Як ми вже з'ясували, стіки для glo™ бувають двох форматів. «Демі» представлені у 19 смаках. 12 з них від бренду neo™, ще 7 входять у лінійку американського бренду Kent. У магазинах ти знайдеш як смак класичного тютюну, так і доповненого легкими нотками лимона, ягід або карамелі. Також деякі стіки містять одну або дві капсули з тропічним, ягідним або ментоловим смаком. Ти точно зможеш обрати улюблені тютюнові вироби з широкого асортименту. 

стіки хайпер

Щодо формату «Нано», ці стіки наявні у 7 смаках. Два з них для любителів класики та не мають зайвих ароматизаторів. Ще 5 видів містять капсулу та ароматичні домішки. Тут і поєднання кокоса та ананаса, і фруктів та карамелі, і просто різноманітних ягід. Вибрати є з чого. 

стіки про

Якщо ти готовий відчути різницю між сигаретами та стіками, у тебе є чудова можливість зробити це за допомогою сервісу тест-драйв гло. Приходь у найближчий магазин бренду та бери у користування один з девайсів на 21 день лише за 72 гривні.

Купити glo™ та стіки онлайн

Ознайомитись з повним асортиментом товарів та купити гло (glo™) або стіки до нього ти можеш в каталозі на сайті My glo. Оформлюючи покупку онлайн, ти обираєш з-поміж усіх наявних позицій, а доставка прибуде до тебе впродовж кількох днів. 

Також можеш оформити собі підписку на стіки, яка зафіксує ціну на кілька місяців і зекономить час на оформлення замовлення та пошуку улюбленого смаку у торгових точках. Детальніше про підписку читай у цьому матеріалі. 

* Тютюновмісні вироби для нагрівання не є цілком безпечними та викликають звикання. 

** Нагріває тютюн, без горіння. Цей продукт не виключає всіх ризиків та містить нікотин, що викликає залежність.