Спецпроєкт «Життя триває»: що таке свідоме споживання і як воно формує нашу повсякденність?

Спецпроєкт «Життя триває»: що таке свідоме споживання і як воно формує нашу повсякденність?

Про те, як оптимізувати простір, перестати купувати зайве та позбутися звички залипати в соцмережі. 
Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів тютюну чи нікотину.

Ми продовжуємо ділитися корисними порадами в рамках спецпроєкту «Життя триває», що виходить на порталі bit.ua за підтримки бренду glo™. Цього разу розповідаємо, як правильно розподіляти увагу та енергію, щоб зберегти сили на корисні думки, моделі поведінки та стосунки. 

У другому матеріалі серії коуч Інна Турчик ділиться порадами правильного аналізу, які речі або звички вам дійсно потрібні. Інна вважає, що основний лайфхак — робити усвідомлені паузи перед будь-якими покупками і ставити питання: «Чи дійсно я зараз цього хочу? Чи дійсно це мені потрібно?».

Як перемогти хаотичний шопінг? 

На думку коуча, правильний підхід: не робити покупки миттєво, а повернутися до них через 3-4 дні. Якщо за кілька днів ви забудете про покупку — скоріше за все, це був імпульс. 

«Хаотичний шопінг — одна з вивчених моделей поведінки, яка не завжди є корисною. Потрібно шукати інші, більш дієві методи саморегуляції, які не призводять до зайвих речей вдома і витрат з бюджету», — вважає тренерка.

Уявіть, що ви переїжджаєте 

У статті для bit.ua Инна Турчик відповідає на питання: «Як очистити квартиру від зайвих речей?». На її думку, найкраща порада — уявити, що ви кудись переїжджаєте. 

«Зберіть речі в коробки, ніби ви дійсно переїжджаєте, і потім просто почніть жити найближчі 30 днів, витягаючи речі з коробок. Ті речі, якими ви будете користуватись цей місяць, дійсно вам потрібні. А все інше, найімовірніше, не знадобиться», — пояснює експертка. Вона радить поступово «розхламляти» свій простір. «Спробуйте звільняти одну кімнату на тиждень, робіть це під музику або улюблений серіал і покличте друзів та рідних. Така допомога точно вас зблизить». 

Інна вважає, що не обов’язково викидати усі речі, які теоретично можуть вважатися зайвими. «Кожна річ виконує певну функцію в житті, вкрай важливо, щоб вона приносила ще й естетичне задоволення», — впевнена тренерка. 

Так, наприклад, у новому девайсі glo™ hyper+ UNIQ є різнокольорові бічні панелі, які можна поєднувати на свій смак: наприклад, скомбінувати червоно-чорні чи трендові синьо-жовті кольори. І добре мати цей вибір, якщо це вам подобається.

 

Навіщо залучати рідних? 

Також тренерка радить завжди звертатися по допомогу до близьких. «Якщо ви просто одного дня перестане щось купувати чи викинете старі речі — це круто. Але якщо ви розповісте комусь про це і вас підтримають, вам буде простіше переходити до нової звички. Разом із близькими буде легше помічати, коли ви повертаєтесь до старої поведінки, і не здаватись на шляху». 

Про те, які ще механізми можуть допомогти на шляху до звільнення від зайвих речей та як корегувати інші сфери життя, наприклад, покупку продуктів або час, проведений у соціальних мережах, читайте у повній версії матеріалу на сайті bit.ua за посиланням.

Бренд glo™ і редакція bit.ua бажають, щоб ви знаходили простір для нового та оточували себе тільки приємними речами, які вас надихають!