Бренд glo™ збирає словник української мови. Дізнайся, як приєднатись!

Бренд glo™ збирає словник української мови. Дізнайся, як приєднатись!

Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

У 2022 році рекордна кількість українців перейшла в побутовому спілкуванні на українську мову. Так, згідно з дослідженням компанії Gradus Research, що було проведене на замовлення «Суспільного», за останній рік 57 % українців почали більше спілкуватися українською мовою або повністю перейшли на неї. Бренд glo™ вирішив більше дізнатися про те, що робить нашу мову такою самобутньою, і запустив проєкт «Глосарій». Разом із філологом бренд glo™ готує словник українською мови, а долучитися до його створення зможе кожен охочий. Цікаво? Розказуємо деталі.

Проєкт «Глосарій» — це продовження ініціативи glo™ «Мапа української ідентичності», що завершився в кінці 2022 року. У рамках першого проєкту бренд досліджував характер сучасних українців. Понад 11 тисяч людей узяли участь в опитуванні, яке дозволило визначити найбільш характерні риси громадян нашої країни. Цього разу ми вирішили дослідити мову, якою розмовляють сучасні українці. Разом із читачами сайту The Village Україна ми плануємо розшукати унікальні й автентичні слова з різних куточків країни, дослідити їх разом із філологом і створити словник живої української мови.

Щоб долучитися до створення словника, переходь за посиланням і ділися своїми улюбленими та характерними українськими словами. Знаєш слово, яке вживають лише у твоєму регіоні? Запамʼятав щось цікаве під час подорожі Україною? А може, якісь слова збереглись у твоїй родині ще від прабабці? Чудово! Ми хочемо почути їх. Усі охочі можуть стати частинкою великого проєкту: кожне слово, яким ти поділишся, допоможе більше дізнатися про історію України, побачити самобутність її регіонів і просто ще раз закохатися в нашу мову.

До глосарія увійдуть 100 найцікавіших слів, які ми проаналізуємо разом із фаховим філологом. Також філолог допоможе знайти альтернативу іншомовним словам і розкаже більше про унікальні діалекти, притаманні нашій великій країні. Зібрані 100 слів демонструватимуть, наскільки різноманітною та неосяжною є мова, якою ми щоденно користуємось.

Чекай результатів проєкту та не забувай стати його частинкою!