Як досягати мети попри будь-які обставини: спецпроєкт glo™ на bit.ua

Як досягати мети попри будь-які обставини: спецпроєкт glo™ на bit.ua

Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції. 

«Найкращий спосіб мотивувати себе — знати, навіщо вам це, які потреби ця ціль закриє. Мета має бути чітко сформульована та мати критерії досягнення», — впевнена тайм-менеджерка Іра Роздобудько. Чому мета «запам’ятовувати десять нових слів щодня» краща, ніж «вивчити англійську» тренерка розповідає у третьому матеріалі спецпроєкту «Від мрії до дії», який виходить на порталі bit.ua за підтримки бренда glo™. 

Іра вважає, що мріяти важливо у будь-якому віці, та не всі мрії варто перетворювати у задачі. «Важливо мріяти, аби знайти своє. Коли відшукали те, що драйвить, можна включати раціоналіста та дивитись, як перетворювати свою мрію на ціль», — пояснює тренерка. Вона додає: перші 72 години критично важливі для досягнення мети. «Як тільки нас захоплює ідея, важливо у перші 72 години зробити хоча б маленький крок для її втілення. Чим далі розтягується час між задумом до початку реалізації, тим менша ймовірність, що ви його втілите».  

Ще одна порада, яка допоможе досягнути бажаного: розбивати задачу на маленькі кроки та визначати термін виконання. Це важливо, аби задача не здавалась неосяжною. «Наприклад, ви мрієте побачити безліч країн за рік. Складаємо план — графік поїздок, приблизний бюджет тощо, — за яким можна поступово рухатись. На кожному етапі ставте собі питання: “Що мені для цього потрібно?”», — пояснює тренерка.  

Мрії не дають нам зупинятися, підтримують розвиток та змінюють життя на краще. Бренд glo™ також постійно прогресує — наприклад, розробляє нові пристрої лінійки HYPER, щоб покращити користувацький досвід. Оновлений Hyper Х2 має шість крутих трендових кольорів, а ще він на 7 % легший за попередню модель glo™ HYPER+, щоб його було зручно брати з собою будь-куди. 

На думку тренерки, планування та правильні пріоритети — єдине, що може допомогти не потонути в рутині та зробити мрії здійсненими. Та планувати також потрібно правильно. От що радить Іра Роздобудько стосовно планування часу: 

  • Пам’ятайте, що людина не може бути однаково продуктивна завжди. Має бути час і на «спринт», і на роботу на «низькій тязі». 
  • Не варто планувати всі 100% свого дня. Так можна довго не протягнути і дійти до вигорання.  
  • Закладайте у план ризики — не менше 30-40%. Задача може виявитись складнішою. Особливо це актуально зараз, коли потрібно враховувати непередбачувані обставини.  
  • Не забувайте про час на відпочинок. Багато хто планує лише роботу, забуваючи про відпустку, або просто можливість полежати в ліжку. Це досить поширена помилка. 

Окремо тренерка зупиняється на тому, як закінчувати кожен день з відчуттям, що все заплановане вдалося встигнути. Вона вважає: тут не обійтись без регулярного підбивання підсумків у кінці дня. «Дуже приємно викреслювати зроблені справи та відстежувати прогрес», — додає Роздобудько. Та робити це також потрібно правильно: «Важливо щиро себе похвалити. Якщо щось не було зроблено, в жодному разі не коріть себе. Проаналізуйте, чому так сталось (промахнулись з оцінкою часу, переоцінили сили або сталось щось непередбачуване), та зробіть висновки, як цього уникнути наступного разу.  

Докладніше про те, чому важливо бути прихильним до себе і отримувати задоволення не тільки від результату, а й від процесу, читайте у матеріалі «Від мрії до дії: як досягати мети попри будь-які обставини?» на порталі bit.ua.