Чому плутають електронні сигарети і пристрої для нагрівання тютюну

Чому плутають електронні сигарети і пристрої для нагрівання тютюну

Сьогодні на ринку України можна знайти безліч інноваційних продуктів, за допомогою яких можна споживати нікотин. Такими є пристрої для нагрівання тютюну та електронні сигарети. Для декого ці девайси можуть видаватися ідентичними, проте між ними є велика різниця.

Насправді ці відмінності дуже значні: починаючи від технології отримання нікотину і закінчуючи витратними матеріалами – рідинами і спеціальними стіками*.

Якщо вас зацікавила електронна сигарета, як вибрати її – складне питання, адже пристрої можуть значно відрізнятися між собою за низкою факторів. У випадку з glo, пристроєм для нагрівання тютюну, його характеристики залежать тільки від моделі, наприклад, hyper або pro.

Електронні сигарети: що це і чим вони відрізняються від девайсів для нагрівання тютюну

Якщо ви вирішили купити електронні сигарети в Україні, не переплутайте їх із пристроями для нагрівання тютюну і навпаки, адже між цими девайсами є велика різниця:

  • Сигарети електронні являють собою пристрої, з якими потрібно використовувати спеціальні рідини. Їх ключовою частиною є випаровувач, який у процесі нагрівання випаровує рідину. Отриманий пар вдихають у легені, імітуючи процес куріння. У цей момент до організму потрапляє нікотин, що міститься в рідині.
  • Девайси для нагрівання тютюну можуть працювати виключно зі стіками, призначеними для конкретного пристрою. Тобто для двох моделей можуть потребуватися різні стіки, які відрізняються не тільки за розміром, але й за технологією виробництва. Під час їхнього нагрівання виділяється ледь помітний аерозоль, який містить нікотин. Згодом він потрапляє в організм людини, яка цей аерозоль вдихає.

Що таке glo і в чому його відмінність від електронних сигарет

Пристрої glo використовуються для нагрівання тютюнових стіків. Після використання стіки потрібно утилізувати, в той час як у нових електронних сигаретах використовується рідина, яка випаровується повністю. Може здатися, що через це користуватися девайсами glo складніше, однак тут потрібно уточнити декілька моментів:

  • Якщо порівнювати з електронними сигаретами, в Україні девайси glo поширені з тієї причини, що під час нагрівання їх стіків виділяється на 90% менше токсинів**. 

  • Також різниця полягає в самій суті споживання нікотину: в електронних сигаретах рідина випаровується повністю, а в пристрої для нагрівання тютюну стіки лише нагріваються до 240-280°C. Тобто до мінімально необхідної температури, яка потрібна для отримання з тютюну нікотину.

З огляду на вищезазначене, не можна порівнювати пристрої для нагрівання тютюну і електронні сигарети: в Києві та багатьох інших містах України можна зустріти як власників одних девайсів, так й інших, адже обидві ці альтернативи традиційним сигаретам є досить поширеними. 

Пристрої для нагрівання тютюну або електронні сигарети: як обрати спосіб отримання нікотину

Розуміння того, що таке електронні сигарети і пристрої для нагрівання тютюну, може допомогти зробити вибір дорослим споживачам нікотину:

  • На відміну від звичайних сигарет, електронні не містять тютюну, тому отримати схожий смак можна тільки за рахунок ароматизаторів.
  • Девайс для нагрівання тютюну дозволяє не тільки отримати нікотин, але й відчути смак тютюну. У свою чергу, навіть нові електронні сигарети є зовсім іншим продуктом, зі своєю технологією отримання нікотину.

Якщо розглядати багаторазові, а не одноразові електронні сигарети, ви зможете змінювати міцність і смак, просто купивши іншу рідину. Говорячи про різноманітність важливо відзначити, що glo теж може надати багато смаків: достатньо просто придбати стіки з іншим смаком, якщо ви хочете спробувати щось нове.

Зверніть увагу: щоб купити електронну сигарету в Україні, вам достатньо вибрати відповідний варіант, однак більшість такої продукції не має стандартів якості. Тобто несумлінні виробники можуть пропонувати пристрої, що працюють неправильно, швидко ламаються тощо.

Система нагрівання тютюну glo – це зовсім інша справа, оскільки девайси виготовляє компанія «Бритіш Американ Тобакко» (British American Tobacco) відповідно до високих стандартів. Кожен пристрій проходить контроль якості.

Стіки для нагрівання і рідина для електронних сигарет: що це?

Щоб користуватися електронними сигаретами, власникам таких пристроїв потрібна спеціальна рідина. До її складу в різних кількостях входять, зокрема, такі складники:

  • пропіленгліколь;
  • гліцерин;
  • дистильована вода (знижує в'язкість рідини);
  • нікотин;
  • ароматизатори.

Гліцерин і пропіленгліколь є основою для рідин, зокрема в одноразових електронних сигаретах. Ці речовини необхідні для м'якого випаровування і рясного пароутворення. Також до рідин додають ароматизатори для надання певного смаку і запаху.

Також існують спеціальні рідини для електронних сигарет – без нікотину. У їх складі є всі перераховані вище речовини, за винятком згаданого нікотину. Однак відсутність нікотину не робить рідини повністю безпечними для людини з огляду на їх слабку вивченість.

Системи нагрівання тютюну працюють інакше, адже для них не потрібна рідина. Замість цього для роботи девайсів потрібні спеціальні стіки, до складу яких входить високоякісний добірний тютюн. Стіки neo створюються відповідно до визначеної технології, тому використовувати разом із нагрівачами тютюну звичайні сигарети неможливо, оскільки девайси розраховані на нагрівання виключно стіків.

Пристрої для нагрівання тютюну і сигарети електронні: купити в Україні

Якщо вас зацікавила сигарета електронна, купити такий девайс можна в спеціалізованих точках продажу або замовити в онлайн-магазині. У свою чергу glo поширюється компанією “Бритіш Американ Тобакко”, тому придбати девайси можна у фірмових точках і магазинах glo studio, кіосках або замовити на сайті myglo.com.ua.

Зверніть увагу, що електронні сигарети й девайси для нагрівання тютюну, незалежно від їх технічних характеристик, купувати можуть лише повнолітні. Нікотин класифікується як речовина, що викликає звикання, тому девайси призначені для людей, вже споживають нікотиновмісні продукти.

Ви можете придбати пристрої glo в Києві, Одесі та багатьох інших містах нашої країни.

* Тютюновмісні вироби для нагрівання не є повністю безпечними і викликають звикання.
** Порівняння диму від спалюваного тютюну в стандартних сигаретах 3R4F (приблизно 9 мг смол) і аерозолю від нагрітого тютюну в пристрої glo™. Порівнюються 9 шкідливих компонентів, рекомендованих Всесвітньою Організацією Охорони здоров'я до зменшення. Це не обов'язково означає, що даний продукт є менш шкідливим, ніж інші тютюнові продукти.