Як знайти віддалену роботу, якщо втратив звичайну

Як знайти віддалену роботу, якщо втратив звичайну

Говоримо про пошуки роботи.
Останні місяці стали справжнім випробуванням для звичного способу життя кожного з нас. Багато хто втратив роботу через те, що компанія тимчасово закрила офіс або припинила діяльність. Та останнє, що треба робити в такі моменти — складати руки.   
Ми вже розповідали, як продуктивно використати час навіть попри погані новини. За посиланням ми зібрали багато можливостей отримати нові скіли, що стали безкоштовними для українців. Сьогодні ж поговоримо про пошуки роботи: дистанційної і не тільки.   

  

Крок 1. Перевір можливості поруч  

Розуміємо, коли йдеться про фриланс, першими на думку спадають онлайн-сервіси та біржі вакансій, не прив’язаних до географії. Та навіщо поспішати? Багато компаній в Україні не лише продовжують працювати, а й створюють нові напрямки та шукають нових людей. Наприклад, якщо ти зайдеш на сайт проєкту Happy Monday, то побачиш багато вакансій від компаній, розташованих у Києві або Львові. Утім, тут також є вакансії для українців, які виїхали за кордон та перебувають у Польщі або Німеччині, і є окрема вкладка з віддаленою роботою.   

Сайт Jobs for Ukraine поєднує академічні, наукові, мистецькі та інші вакансії, які зараз доступні для людей, що вимушено виїхали зі своєї країни. Тож якщо ти не проти розглянути роботу на повний робочий день, радимо почати звідси.   

  

Крок 2. Перевір вакансії компаній, пов’язаних з Україною  

Багато успішних онлайн-бізнесів, які зараз працюють в усьому світі, колись починалися з українських стартапів. Тож не дивно, що з початком війни багато з них активізували свої зусилля для допомоги українцям з роботою.  

Ось лише кілька прикладів. Платформа Grammarly, відома своїми інструментами для перевірки та покращення англомовних текстів, публікує актуальні вакансії на своєму сайті. На момент написання цього тексту там також є чимало віддаленої роботи.   

Платформа Preply допомагає користувачам з усього світу шукати тьюторів для вивчення мови онлайн. Зверни увагу на сервіс BetterMe, який створила українка Вікторія Репа. Зараз у компанії відкрито багато дистанційних вакансій, але їхній офіс у Києві також активно наймає людей. Деталі — за посиланням.   

  

Крок 3. Шукай фриланс-замовлення  

Якщо ти з тих спеціалістів, які хочуть розвиватися в IT або креативних сферах, саме час досліджувати бази суто дистанційної роботи.   

Почати краще за все з кількох найвідоміших баз фрилансерських замовлень у світі. На біржі Upwork є безліч роботи у сферах розробки, дизайну, продажів та маркетингу, копірайтингу. Втім, на сервісі доволі жорстка система верифікації фрилансерів, тож не дивуйся, якщо спочатку буде складніше знайти своє замовлення.   

Інший чудовий сервіс — fiverr. Окрім тих самих послуг з дизайну, копірайтингу та цифрового маркетингу, на платформі дуже популярні запити на медійну креативну роботу. Наприклад, на озвучування роликів або створення відеоексплейнерів та кастомних ілюстрацій за завданнями клієнтів. А якщо ти володієш кількома іноземними мовами, тут можна перекладати чиїсь документи та есеї.   

Продовжити пошуки можна сервісом Jooble. На сайті є окрема категорія віддаленої роботи саме для українців, і є багато роботи, яка не потребує особливої кваліфікації. На сайті sokolroom.com ти також зможеш знайти різнопланову роботу — фул-тайм або віддалену — переважно від іноземних клієнтів.