Чим glo™ відрізняється від інших способів вживання нікотину?

Чим glo™ відрізняється від інших способів вживання нікотину?

Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції. 

Одним з найвідоміших, і, напевно, першим способом вживання нікотину, що спадає на думку, є тютюнопаління. Найчастіше люди курять сигарети та сигари, любителі традицій забивають тютюн в люльку, а хтось курить його через кальян. Крім того, тютюн також нюхають та розжовують. 

Та з розвитком сучасних технологій способи вживання нікотину змінюються. Як приклад — вживання нікотину через пристрої для нагрівання тютюну. 

Та спочатку згадаймо, які способи вживання нікотину існують. 

Способи вживання нікотину 

Усі способи вживання нікотину можна розділити на традиційні та новітні. Частина з них уже відома людству не одну сотню років (а деякі з нами уже й тисячі), тоді як, наприклад, електронні сигарети та вейпи зʼявились лише пару десятків років тому, а стали популярними ще пізніше. 

Сигари та сигарили — за принципом куріння, мабуть, найбільше, нагадують звичайні сигарети. Це скрутки з листя тютюну, які найчастіше мають циліндричну форму. Велика кількість сигар та сигарил виробляється на Кубі, а також у Домініканській Республіці, Гондурасі, Нікарагуа та інших країнах Карибського басейну. Сигари більші за розміром і, зазвичай, товстіші ніж сигарили. 

Кальян — прилад для куріння, у якому функцію фільтра виконує резервуар з водою або іншою рідиною. Тютюн у курильній чаші розігрівають шматочками розпеченого вугілля, а дим, що утворився, проходить через рідину. Таким чином він фільтрується та охолоджується. Тютюн, який використовують у кальяні не схожий ні на який інший: він вологий, нарізаний досить великими шматками та просочений медом, патокою та різними фруктовими ароматизаторами. 

Люлька — пристрій для куріння, що складається з мундштука і чаші, куди закладається тютюн. Сьогодні люльки найчастіше виробляють із бріара — коренів куща із родини вересові, яким понад 40 років. Також можна зустріти люльки із сепіоліта (мінерал, який також називають «морська пінка»), мореного дуба, гарбуза та кукурудзи. 

Жувальний тютюн — один зі способів вживання тютюну, який не пов'язаний з вогнем. Звичка жувати тютюн найбільше поширена в Америці та скандинавських країнах. Американський жувальний тютюн найчастіше має вигляд цілих листочків тютюну, що були спресовані або скручені в джгути. У Скандинавських країнах такий тютюн найчастіше розфасований у невеликі паперові пакетики. Такі подушечки найчастіше називають снюс. 

Нікотинові паучі. Окремо можна виділити нікотинові паучі від бренду VELO. Їх помилкомо плутають зі снюсом, але це інший продукт. Зокрема тому, що у складі паучів VELO взагалі немає тютюну. Це целюлозні паучі, просочені чистим нікотином та ароматизаторами. Завдяки чому, наприклад, цей продукт не потрібно жувати. 

Нюхальний тютюн — подрібнений тютюн, який вдихають через ніс. Вважається, що через слизову оболонку носа нікотин потрапляє в кров значно повільніше, ніж під час куріння традиційних сигарет. 

Електронні сигарети — пристрої, що створені аби максимально повторити процес традиційного куріння. Саме тому пара, яку вони виділяють під час використання, щільністю та кількістю максимально нагадує дим від сигарет. 

Вейп — ще один електронний пристрій для вживання нікотину. Цього разу спіраль нагріває ароматизовану рідину, що знаходиться в колбі у середині пристрою. За ефектом такі девайси ближче до кальяну, ніж до сигарети. Адже вони виділяють велику кількість пари з активним ароматом.

Пристрої для нагрівання тютюну 

Окремо варто виділити девайси, до яких, зокрема належать і пристрої бренду glo™. 

Акумулятор всередині пристрою дає живлення нагрівальній камері, куди вставляється стік із натуральним високоякісним тютюном. Коли стік нагрівається, він виділяє насичений нікотином аерозоль, що дає можливість повнолітнім користувачам споживати нікотин без горіння та попелу*, а також без сигаретного диму**.

Чим glo™ відрізняється від сигарет? 

Перша і головна відмінність між сигаретами та пристроями для нагрівання тютюну, як от glo™, помітна уже з назви. Такі пристрої не спалюють тютюн, а нагрівають його від 250 ±5 °C до 280 °C (температура залежить від режиму, який ти вибрав: Standard або Boost, а також від конкретної моделі пристрою glo™). Для порівняння, якщо курити сигарету, для вивільнення нікотину потрібна температура під 900 °C.

До речі, про дим. Під час використання glo™ його немає, адже подрібнений тютюн всередині стіків просочений гліцерином і в процесі нагрівання утворюється насичений нікотином аерозоль, що має делікатний запах і не затримується на меблях або одязі.

* Нагріває тютюн, без горіння. Цей продукт не виключає всіх ризиків та містить нікотин, що викликає залежність. 

** Цей продукт не виключає всі ризики та містить нікотин, що викликає залежність.