Про капсули у тютюнових виробах: сигарети та стіки

Про капсули у тютюнових виробах: сигарети та стіки

Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції. 

Тютюновмісні вироби для нагрівання не є цілком безпечними та викликають звикання.

Усі повнолітні споживачі нікотину в Україні люблять різні смаки. Комусь подобається яскраво виражений смак чистого тютюну, а хтось навпаки обирає тютюн з ароматом ментолу або ягід. Саме тому на ринку досить популярними є сигарети чи стіки для нагрівання з капсулами, які дозволяють міксувати смаки, залежно від уподобань і настрою.  

Ванільні, ягідні, ментолові — сигарети зі смаками можна перелічувати досить довго. Кожен бренд має власну палітру та поєднання, а головне — своїх прихильників. Та зовсім скоро сигарети з капсулами зникнуть з прилавків українських магазинів. Розповідаємо, у чому причина таких змін і що чекає на повнолітніх споживачів?

Що змінилося?  

З 11 липня 2023 року в Україні почали діяти зміни до закону «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення». Згідно з законом заборонено виробляти (після 11.07.2023) і продавати (після 11.07.2024) сигарети зі смако-ароматичними добавками, у тому числі сигарети з капсулами. 

Ці зміни не почали діяти миттєво, тому на прилавках магазинів досі можна знайти тютюнові вироби зі смаками. Це відбувається через те, що зміни не поширюються на продукцію, яка надійшла у продаж до 11 липня. За законодавством, така продукція може залишатися на прилавках до повного продажу, але не довше 12 місяців. Тому вже зовсім скоро сигарети з додатковими ароматами або з капсулами повністю зникнуть з українського ринку.   

Водночас, зміни до законодавства не стосуються пристроїв для нагрівання та продукції для них. Тому стіки з капсулою glo™ залишаються на українському ринку, і стануть чи не єдиними тютюновими виробами зі смаками для повнолітніх споживачів нікотину в Україні.

Які вони бувають?  

Сьогодні на ринку представлено 26 різних смаків тютюнових виробів від брендів neo™ та Kent. Серед асортименту є класичні тютюнові, ягідні та ментолові стіки, тому повнолітнім споживачам нікотину, які звикли до сигарет зі смаками, буде легко знайти потрібний варіант у каталозі бренду.  Щоб легко підібрати для себе альтернативу серед стіків - скористайся мапою смаків стіків. 

Тим паче, пристрої для нагрівання тютюну glo™ мають чимало переваг у порівнянні зі звичайними сигаретами. Головна їх відмінність у тому, що у девайсах немає процесу горіння. Пристрої не спалюють тютюн, а нагрівають його до температури 250 °C - 280 °C (залежно від обраного режиму та моделі пристрою). У той же час, сигарета горить за  температури до 900 °C. Через це разом з нікотином виділяються смоли і продукти горіння та утворюють дим з характерним запахом.  

Тютюн всередині стіків просочений гліцерином, тому в процесі нагрівання утворюється аерозоль, який немає неприємного запаху* і не затримується на меблях чи одязі.  

Без процесу горіння також немає і попелу**, а отже використовувати glo™ можна без дискомфорту для себе та шкоди для оточуючих***.

Де замовити?  

Уже зовсім скоро сигарети зі смаками зникнуть з українських прилавків. Та залишиться якісна альтернатива сигаретам з капсулами — продукти для пристроїв нагрівання. Обираючи їх, користувачі також отримують зручний сервіс для замовлення продукції онлайн.  

Для цього варто завітати на офіційний сайт oʼgo або сайт glo™ та обрати свій варіант. Після на тебе чекає доставка до найближчого відділення «Нової пошти». Цією послугою можуть скористатися споживачі з міст та селищ, де працюють відділення цього поштового оператора. Також придбати стіки для пристроїв нагрівання можна на АЗС, в супермаркетах чи спеціальних тютюнових лавках. Утім, пам’ятай, що тільки офіційний сайт — це гарантія цін від виробника і великий вибір цікавих пропозицій для клієнтів бренду.

* У порівнянні зі звичайною сигаретою під час куріння. Цей продукт не виключає всі ризики та містить нікотин, що викликає залежність. 

** Нагріває тютюн, без горіння. Цей продукт не виключає всіх ризиків та містить нікотин, що викликає залежність. 

*** У порівнянні зі звичайною сигаретою під час куріння. Цей продукт не виключає всі ризики та містить нікотин, що викликає залежність.