Український шрифт від glo™: як ти можеш ним скористатись?

Український шрифт від glo™: як ти можеш ним скористатись?

У межах проєкту «Візуальний код українців» ми дізналися багато нового і на основі цих знань створили унікальний шрифт для тебе.
Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

На початку липня завершився важливий для нас проєкт: дослідження «Візуальний код українців» на порталі bit.ua, що стало можливим за підтримки glo™ Hyper X2 Air.  У центрі уваги авторів проєкту — журналістів, істориків, етнографів та художників — була виняткова візуальна автентичність українців, що формувалася протягом століть і передавалась із покоління в покоління. Ми впевнені: ця автентичність сформувала смаки та візуальний код українців, який впливає на наше життя до сьогодні. Тож вона вартує ретельного дослідження.

У межах проєкту ми зосередились на чотирьох найвиразніших візуальних складових українського побуду: житлі, прикрасах, культурних символах та писемності. Докладніше про всі ці дослідження та мету проєкту ти можеш прочитати у нашому матеріалі «Візуальний код українців: новий спецпроєкт від glo™». Та зараз ми хочемо розповісти, який розвиток отримав цей цікавий проєкт. 

Усі знання, що ми отримали протягом місяців, ми використали для створення особливого шрифту для користувачів glo™. У його створенні нам допомагала експертка з каліграфії та художниця-графікиня, що надихалась українською писемністю та літописами. Докладніше про українські шрифти читай у матеріалі bit.ua «Мальовничість, символізм та образність літер: у чому унікальність української писемності». 

Чому ми створили свій шрифт? 

Ми віримо, що українська історична графіка не втратила своєї актуальності й до сьогодні. А вивчення української писемності може допомогти усвідомити унікальність національного почерку та надихнути на переосмислення автентичних шрифтів у сучасному дизайні та культурі. Саме тому ми вирішили втілити цю ідею у життя та показати, як супер-сучасні пристрої для нагрівання тютюну, такі як glo™ Hyper X2 Air, можуть уживатися з візуальними елементами, що натхненні образами з минулих сторіч. 

Якщо ми тебе зацікавили, то завантажуй новий шрифт за посиланням та самостійно перевір чи поєднується шрифт з українськими мотивами та життя у ХХІ сторіччі.

Як ти можеш скористатися шрифтом? 

Найперше новий шрифт від glo™ створений, щоб ти міг кастомізувати пристрій та був певен, що отримуєш унікальний продукт. Яким чином? Усім повнолітнім користувачам glo™ доступна безкоштовна послуга гравіювання на девайсі. Щоб доповнити саме цю послугу, ми створили цей український шрифт. 

Насправді понад 500 учасників комʼюніті користувачів glo™ «Майстерня» вже побачили свої ідеї, втілені у новому шрифті від glo™. На креативній платформі бренду щойно завершилось чергове творче завдання. До 10 липня у ком’юніті проводилась активність «Закарбуй свою думку». Усі охочі мали залишити свій варіант фрази, яку б вони хотіли побачити на пристрої glo™ Hyper X2 Air, та вказати улюблений колір девайсу. У відповідь кожен отримав візуалізацію пристрою після кастомізації. 

Як зробити гравіювання? 

Не важливо, чи купуєш ти новий девайс чи хочеш прикрасити пристрій, яким уже користуєшся. Ти можеш обрати фразу (вона має бути не більше трьох слів), а ми нанесемо її на пристрій за допомогою гравіювання. 

Обери зображення / фразу, яку хочеш нанести на корпус твого glo™. Надішли його нам або принеси в одну з чотирьох студій, де доступна послуга. Наші консультанти перенесуть ідею на пристрій протягом кількох хвилин. Ти не маєш завчасно бронувати студію або платити, адже послуга повністю безкоштовна. 

Зверни увагу, що зображення має відповідати кільком характеристикам. А саме: 

  • Якщо ти обираєш фразу у новому українському шрифті від  glo™, вона має складатись не більше ніж з трьох слів;
  • Якщо це малюнок, то він повинен бути у гарній якості, обов'язково чорного кольору на білому фоні;
  • Максимальний розмір нанесенного гравіювання – 30 х 50 мм.

Де можна зробити гравіювання? 

Сьогодні послуга доступна у чотирьох великих студіях в Україні:

  • Київ — glo™ studio в ТРЦ Gulliver, Спортивна площа, 1a;  
  • Львів — glo™ studio в ТРЦ Forum, вул. Під Дубом, 7Б;  
  • Дніпро — glo™ studio в ТЦ Passage, проспект Дмитра Яворницького, 50;  
  • Одеса — glo™ studio на вулиці Дерибасівська, 31. 

Якщо у тебе залишились питання або ти живеш в іншому місті та цікавишся послугою — звернись по додаткову інформацію до Служби підтримки користувачів за номером:  0 800 50 90 80 або 8008* (Дзвінки безкоштовні. Тільки для повнолітніх. Служба підтримки працює щодня з 08:00 до 21:00.);  

* Послуга безкоштовна, тільки для повнолітніх.