Як зосередитися на цілях і здійснити бажання: спецпроєкт glo™ на bit.ua

Як зосередитися на цілях і здійснити бажання: спецпроєкт glo™ на bit.ua

Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції. 

«Різниця між метою та мрією — у довгостроковості планування. Що більше часу закладається на здійснення, то з більшою ймовірністю йдеться про мрію», — вважає коучка Вікторія Пітель. На її думку, легше працювати з короткостроковими задачами, такими, які можливо виконати за рік або менше. Тоді легше ставити чіткі цілі, адже їх можна розкласти на етапи та легше спланувати.  

Чому одні цілі здійснюються, а інші залишаються мріями? Про це коучка розказала у другому матеріалі із серії корисних текстів, що виходять на сайті bit.ua за підтримки бренда glo™. Проєкт «Від мрії до дії» присвячений самореалізації та здійсненню мрій попри будь-які обставини в житті. 

Вікторія вважає, що успіх лежить не лише у процесі досягнення мети, але й у концентрації на результат. «Потрібно чітко зрозуміти, що нам дасть зміна місця проживання або опанування нової спеціальності. Тоді будувати шлях до мети і досягати її стане значно легше», — впевнена Пітель. Коучка ділиться цікавим лайфхаком на цю тему: «Корисним буде уявляти майбутнє вже зі здійсненою ціллю: замість “я хочу отримати підвищення у 2023-му” — “я обіймаю посаду топ-менеджера/-ки у 2023-му”. Так буде легше підготуватися до бажаних змін і швидше їх прийняти».  

Проте Вікторія не радить планувати більше ніж три великі цілі одночасно. Інакше є ризик не досягти жодної з них. Визначитися з пріоритетами допоможе та сама концентрація на результаті, про яку йшлося вище. «Для вас важливіше отримати підвищення чи поїхати на омріяний відпочинок? Купити автівку або квартиру? Орієнтуйтеся на те, що вам відгукується, і зосереджуйтеся на меті, яка зараз на часі», — пояснює коучка. 

На шляху до реалізації цілі важливо пам’ятати, як вона допоможе самовдосконалитися. Бренд glo™ також фокусується на розвитку — саме тому представляє покращений HYPER X2. Легший на 7% за попередню модель glo™ HYPER+, девайс представлений у шести трендових кольорах, з яких можна обрати той, який найбільше вам до вподоби.  

Орієнтація на осяжні цілі — ще одна запорука успіху. Оцифрувати процес та мати можливість за ним слідкувати — дуже важливо. Вікторія пояснює, що для цього варто визначити точки контролю: критерії часу, кількості тощо. Наприклад: за наступний місяць вивчити 100 нових слів французькою; за два місяці відкласти 20% від зарплати. Варто детально розписати кроки, які мають привести вас до першої контрольної точки. Наприклад, щодня вчити мінімум три нових слова, почати економити і т. д. Інші кроки варто прописувати, коли вже є мінімальний результат.   

Більше порад коучки Вікторії Пітель читай в матеріалі «Фокус на результаті: як зосередитися на цілях і здійснити бажання» на порталі bit.ua. Зокрема ти знайдеш там інформацію, як діяти, якщо справа пішла зовсім не за планом, чому корисно розбивати мету на дрібні задачі та чому іноді відмовитись від мети або змінити кінцеву ціль — не така вже і погана ідея.