Зміни до закону: чи заборонені електронні сигарети та glo™?

Зміни до закону: чи заборонені електронні сигарети та glo™?

Електронні сигарети зі смаками почали зникати з продажу, а ось стіки* для glo™ — ні. Розповідаємо чого чекати.
Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції. 

Як повідомляє офіційний сайт Верховної Ради, ще влітку 2023 року були затверджені нові норми Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення».  

Проте перші наслідки цього закону почали проявлятись у 2024 році. Зокрема їх відчули ті, хто користується електронними сигаретами. Хоч за новими нормами повної заборони електронних сигарет немає, проте накладені серйозні обмеження.  

Найголовніше — виробництво «електронок» та рідин до них зі смаками чи ароматами тепер поза законом. Виробникам дозволили продавати залишки товару до липня цього року, але вони уже починають зникати з полиць.

Які обмеження діють на електронні сигарети 

Згідно з новими нормами, продаж електронних сигарет не заборонений. Проте повнолітніх споживачів нікотину все ж більше цікавлять вимоги до самих пристроїв та рідин до них. Розповідаємо: 

  • Об'єм заправних контейнерів з рідинами не повинен перевищувати 10 мл. Для «одноразок» та змінних картриджів максимальний об'єм тепер складає 2 мл. 
  • Вміст нікотину в рідинах не повинен перевищувати 20 мг на 1 мл. 
  • Рідини не повинні містити вітаміни, таурин, кофеїн та інші стимуляторні сполуки. Також заборонені добавки, які змінюють колір пари. 
  • Рідини не повинні мати характерного запаху або смаку, який відрізняється від тютюнового. 

Які обмеження діють на електронні сигарети

Тобто у липні 2024 року з відкритого доступу зникнуть електронні сигарети зі смаками, ароматизаторами та іншими добавками. Також об'єм рідин у девайсах буде обмежений, як і вміст нікотину в них. 

Чого ж нові норми Закону торкнулись набагато менше, так це пристроїв для нагрівання тютюну. Змінилось лише те, що відтепер glo™ та інші подібні пристрої заборонено використовувати у громадських місцях. Детальніше ми вже розповідали в цьому тексті.

Яка альтернатива електронним сигаретам? 

Після затвердження нових норм Закону, багато хто почав шукати альтернативу електронним сигаретам. Нею можуть стати пристрої нагрівання glo™. 

Різниця між електронними сигаретами та пристроями для нагрівання тютюну у тому, що перші нагрівають рідину, яка може містити нікотин, від чого утворюється пара. Тоді як glo™ нагріває, але не спалює тютюн**, тому повнолітній споживач отримує нікотин у вигляді аерозолю. 

пристрої нагрівання гло

Нове законодавство майже не обмежує виробництво glo™ та стіків до нього. Тому для тебе доступний величезний асортимент стіків - з капсулами, ментолові, ягідні, тропічні тощо. Проте, віднедавна заборонено зазначати певну інформацію на упакуванні (у тому числі про смакові характеристики).

Де можна замовити glo™ 

Це зручно зробити на офіційному сайті. Створити замовлення можна в будь-якому місці та у будь-який час онлайн. А замовити доставку в Україні можна на найближче відділення «Нової пошти». 

Якщо ж ти ще вагаєшся над купівлею, можеш завітати у фірмові простори glo™, де ти зможеш наочно ознайомитись з пристроєм та отримати консультацію щодо правил експлуатації та гарантії девайсу. 

Також в наших магазинах доступна платна послуга тест-драйву гло (glo™). Обирай девайс  в прокат на 21 день за 72 гривні.  

* Тютюновмісні вироби для нагрівання не є цілком безпечними та викликають звикання. 

** Нагріває тютюн, без горіння. Цей продукт не виключає всіх ризиків та містить нікотин, що викликає залежність.