Як пристосуватися до змін: спецпроєкт glo™ на bit.ua

Як пристосуватися до змін: спецпроєкт glo™ на bit.ua

Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

glo™ призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції. 

На порталі bit.ua стартував проєкт «Від мрії до дії», присвячений самореалізації та здійсненню мрій попри будь-які обставини в житті. Корисні тексти виходять за підтримки бренда glo™. У першому матеріалі серії коучка Кріс Прошак розказує, як бути відкритим до нового і швидко адаптуватися до змін.   

«Загалом при змінах, навіть позитивних, багато хто тримається за звичне і знайоме. Реакція залежить від нашого минулого досвіду, від ресурсності та стану, з якими ми вирушаємо до змін», — вважає коучка. Вона впевнена, що глибинні зміни не можуть пройти непомітно: це не тільки список планів на рік, а і робота над собою, взаємодія з соціумом. Ми стикаємося з чинниками, на які раніше могли не звертати уваги. 

Прошак вважає: аби приймати зміни легше та не ховатись від них за фразою «раніше було краще» варто дотримуватись двох правил:  

  • Прийняти, що дійсно в минулому були речі, важливі для вас, подякувати за них.  
  • Працювати з фокусом уваги, скеровуючи його в майбутнє.  
Також сильно допомагає змістити фокус уваги від скептичності на інтерес. «Спробуйте сприймати зміни не тільки як щось бажане, а і як дослідження цікавої теми. Ця точка зору допомагає адаптуватися до оновлень. Не оминайте увагою процес, навіть коли сильно концентруєтеся на результаті: те, що ви робите на шляху до мети, також є важливим», — ділиться Кріс Прошак в інтервʼю на порталі bit.ua. 

Тренерка зазначає, що зміни мають стати партнером та другом, а найкраще, якщо ви зможете виробити звичку до постійного оновлення. «Раджу просто почати йти до змін постійно. Зробіть зміни своїм партнером, другом, який приходить, аби показати щось. Якщо розкритися цьому досвіду, воліти дізнатися нове, зміни сприйматимуться зовсім по-іншому». 

Зміни привносять у життя оновлення, які покращують його та не дають зупинятись на місці. Так само, як, наприклад, бренд glo™, що постійно вдосконалюється задля користувачів. Оновлений девайс HYPER X2 має шість трендових кольорів, з яких можна обрати той, що найбільш до вподоби. Також він на 13 % менший за розміром та на 7 % легший за попередню модель glo™ HYPER+, тому його стало ще зручніше брати з собою.  

Адже якщо придивитись уважніше, зміни — це невіддільна частина повсякденності. «День змінює ніч, квіти повесні просинаються, розквітають, пташки повертаються додому, зимовий раціон відрізняється від літнього. Ці зміни навколо, і їх не можна скасувати чи поставити на паузу. Чи чинить дерево опір тому, що його листя жовтішає і опадає? Та здається, ні; воно з цим процесом змін — єдине», — вневнена коучка.  

Більше про те, як навчитись приймати зміни та зробити їх своїм союзником читайте в матеріалі «Нове життя починається просто зараз: як пристосуватися до змін» на порталі bit.ua.