Чекліст: організовуємо трендову ретро-вечірку

Чекліст: організовуємо трендову ретро-вечірку

Новорічні свята закінчились і ти шукаєш тему для наступної великої вечірки 2022 року? Придивись до атмосферної вініл-паті, навіть якщо платівки не значаться в списку твоїх хобі.   

Автор
glo™ консультант Знавець інсайтів у світі glo™

Тільки-но уяви, як за вікном сутеніє, сніг починає ледь чутно падати, вмикаються перші вогні і твоя кімната заповнюється теплим атмосферним світлом. Усі друзі у тематичному ретро-одязі: одні попивають коктейлі, інші неквапно розмовляють, а хтось опускає голку на величезний чорний диск… Чути секундне потріскування — і починається особлива вінілова вечірка.   

Останніми роками вініли впевнено повертаються у тренди — і 2022-й не стане винятком. По-перше, вініли створюють неабияку атмосферу. З ними все відбувається по-справжньому, а це саме те, чого ми найбільше чекаємо від зустрічей з друзями. Вони ніби переносять у час, коли люди не спілкувалися онлайн, а зустрічалися і годинами ділилися враженнями — а це саме те, за чим усі ми так сумуємо під час пандемії.   

По-друге, зима ніби створена для особливого звуку вінілу і камерних зустрічей. А по-третє, аби організувати класну вінілову вечірку, зовсім не обов’язково купувати програвач. Зробити неймовірну ретро-зустріч можна доволі легко, і на це не потрібно витрачати всі гроші світу. Та без чого неможливо буде обійтись?  

  

Декор  

Аби створити атмосферу цього вечора, варто врахувати кілька важливих деталей. Потрібно багато приглушеного світла, а тому класичні світильники тут не спрацюють.  

Найкраще прикрасити кімнату гірляндами, ввімкнути атмосферні торшери або ж пофарбувати звичайні лампочки в різні кольори — і ти одразу побачиш, як твоя оселя змінилася і сама спонукає до цікавої вечірки.   

Також варто прикрасити кімнату платівками. Не всі вони коштують дорого, а деякі продають і взагалі за безцінь. Для декору тобі не потрібні робочі платівки. Вони можуть бути браковані, подряпані чи навіть поламані — байдуже. Їх завдання сьогодні не відтворювати музику, а відповідати за атмосферу.   

Отож, що робити з цими платівками? Що завгодно, головне, аби кожен куточок твоєї кімнати нагадував, яка саме вечірка сьогодні відбувається. Можеш прикріпити їх на стіну або підвісити за мотузки по різних кутах. Неважливо, буде їх дуже багато, чи кілька штук — головне, аби вони підкреслювали тему вечірки.   

  retro party with glo

Дрес-код   

Запропонуй друзям одягтися тематично в стилі ретро, але не обмежуй їхні фантазії. Якщо вони прийдуть, як хіпі з 1960-х — чудово. Якщо хтось відтворить образ американських рок-н-рольників 50-х — теж круто. Неважливо, одягнуться вони, як фанати диско чи як поціновувачі фанку — головне, аби їм було зручно танцювати.   

Ти не повіриш, але головним трендом одягу цієї зими є речі з вінілу! Тому якщо хтось обере для себе такий варіант дрес-коду — точно впишеться у вечірку.   

Крім того, твої гості можуть одягтися в відтінки синього і залишатися в тренді протягом усього року.    

      

Музика  

На перший погляд, тут все зрозуміло. Ідеальний варіант — це вмикати платівки і слухати їх увесь вечір, але що робити, як удома немає програвача? Не проблема, адже вінілові записи легко можна знайти і послухати в мережі. Головне — аби всі вони відтворювалися альбомами, адже на платівці не так просто перемкнутися з пісні на пісню.   

Крім того, краще заздалегідь підібрати плейліст, аби в ньому було вдосталь танцювальних пісень, а також треків, під які можна відпочити і поспілкуватися.   

Також пам’ятай, що для того, аби не псувати атмосферу, ви з друзями можете користуватися gloтм — і не витрачати час на традиційні способи споживання нікотину.  

  

Закуски  

Це не вечеря, а вечірка, тому готувати багато не потрібно. Варіант із великим столом, за яким усі будуть сидіти, також не підходить.   

Атмосфера має бути максимально невимушеною — нехай кожен сидить там, де йому зручно. А великий стіл краще відсунути в кут кімнати і розмістити на ньому різні закуски, аби гості могли підходити і куштувати їх, як під час фуршету.   

  

Напої  

Із вінілом найкраще поєднується вино. Саме воно було головним напоєм усіх меломанів упродовж багатьох років. Утім, можна також поекспериментувати і приготувати парочку тематичних коктейлів. Наприклад, Old Fashioned або Manhattan найкраще підкреслять дух епохи вінілу. А ще краще — кожен з друзів може принести свій рецепт коктейлю, тоді музику можна буде легко поєднати зі своєрідним конкурсом барменів.   

  

Правила  

Здається, що з усіма головними пунктами вечірки ми вже розібралися, але є одне правило, яке має стати обов’язковим цього вечора: потрібно повністю поринути в атмосферу. Тому нагадай друзям, що цього вечора заборонені розмови про роботу або рутинні проблеми. Ви зібралися, щоб гарно провести час та повеселитись! Так твоя перша вечірка року точно стане особливою подією і запам’ятається надовго, як камерна зустріч справжніх друзів.