Як працюють системи для нагрівання тютюну

Як працюють системи для нагрівання тютюну

Якщо ви є повнолітнім користувачем пристроїв glo™, ви вже знаєте, що це альтернативний спосіб споживання тютюну та нікотину. glo™ швидко завойовує прихильників, тому багатьом може бути цікавим його принцип роботи та «начинка».

Відмінність між класичними сигаретами та пристроєм для нагрівання тютюну glo™. 

Перша та найбільша відмінність — це відсутність горіння. Під час куріння сигарета горить за температури близько 900ºС. У цей час із тютюну виділяється потрібний курцеві нікотин, спалений тютюн та папір димлять, перетворюючись на попіл. Більш того, у той же час відбувається вивільнення смол та токсинів, які споживач вдихає разом із димом. 

Система для нагрівання тютюну працює інакше. Вона не спалює тютюн, а доводить його до температури у 240 – 280ºС. Горіння при цьому не відбувається, але стік нагрівається достатньо для вивільнення нікотину. До того ж, такий спосіб насичення дозволяє відчути справжній тютюновий смак, без домішок горіння. У підсумку маємо необхідне насичення нікотином, багатогранний смак та відсутність попелу та диму*. 

Один сеанс з glo™ триває десь 3 – 4 хвилини, час залежить від режиму, який ви вибрали: Standard або Boost. Заряду вистачає приблизно до 20 сеансів поспіль**, за умови повністю зарядженого акумулятора. 

Що знаходиться всередині glo™? 

Як виглядає glo всередині

Цікаво дізнатися, з чого складається пристрій для нагрівання тютюну? Це просто. Всередині glo™ міститься блок живлення (акумуляторна батарея) та приєднана до нього нагрівальна камера. Окрім цього, в систему для нагріву тютюну вмонтовано простий міні-комп’ютер, що передає сигнали на кнопку управління. Завдяки йому ми можемо отримати певні світлові сигнали, що сповіщають про тривалість сеансу, рівень заряду та вірогідні причини у разі несправності glo™. 

Для коректної роботи glo™ потребує догляду, як і будь-який інший технічний пристрій. Ось декілька основних порад для його довговічної роботи: 

  • Заряджайте пристрій для нагрівання тютюну тільки через оригінальний фірмовий кабель / адаптер. Справа в тому, що сторонні кабелі можуть мати той самий роз’єм, але зовсім інший рівень напруги – недостатній для якісної зарядки чи, навпаки, занадто потужний. Усе це призводить до псування акумуляторної батареї та суттєво скорочує її термін життя. Якщо ви загубили адаптер, або кабель зіпсувався — краще купити нові аксесуари у фірмовому магазині glo. 
  • Не забувайте доглядати за камерою нагрівання. Так, всередині неї не відбувається горіння, але стік нагрівається до досить високої температури. Через це на стінки камери можуть налипати шматочки паперу, або на її дно може висипатися сухий тютюн. Тому чистити камеру потрібно через кожні 20 сеансів. Використовувати для цього необхідно тільки спеціальні «інструменти». Вам підійдуть: щітка для чищення glo™, що входить в комплект пристрою, та спеціальні палички для чищення, просочені рідиною, що не шкодить твоєму пристрою. Придбати їх можна на сайті чи у фірмових магазинах glo™ studio. Зверніть увагу, що для процедури чищення не можна використовувати ацетон, спирт або будь-які інші хімічні сполуки. Їх застосування може призвести до порушень в роботі системи нагріву тютюну або тотального пошкодження пристрою. 
  • Використовуйте захисні чохли. Силіконові, шкіряні або текстильні чохли можуть подовжити життя вашого пристрою та довше зберегти його зовнішній вигляд. Вони дещо пом’якшать удар від падіння, вбережуть glo™ від подряпин та бруду. Текстильні та шкіряні вироби мають тверду пластикову основу. Силіконові – невеликі та гнучкі, вони майже не збільшують габарити пристрою. 
  • Одне з найважливіших правил використання пристрою для нагріву тютюну – не намагайтеся використовувати з ним класичні сигарети. Це не просто не ефективно, але й може вплинути на роботу glo™, адже сигарети мають інший розмір, а тютюн усередині них зовсім не призначений для нагрівання.  

Як споживати нікотин за допомогою glo™? 

Отже, ми розібралися, як поводитися з glo™, та дізналися, що класичні сигарети з ним не використовуються. Як тоді споживати нікотин? За допомогою стіків! Це тютюнові вироби***, візуально схожі на сигарети, але меншого розміру та зі спеціально підготованим відновленим тютюном усередині. Стіки бувають двох видів, залежно від моделі glo™: 

Стіки neo™ формату «Нано». Це так звані «класичні» стіки для glo™: містять добірний відновлений тютюн Вірджинія та фільтр «Преміум Тюб», завдяки якому стік не деформується під час сеансу. Стіки підходять лише для моделей glo™ PRO та glo™ PRO SLIM та мають пʼять смаків:  

  • neo™ Sticks Boost Scarlet — смак тютюну з фруктовим ароматом та капсула зі смаком карамелі.
  • neo™ Sticks Boost Red — освіжаючий аромат тютюну та капсула із ягідним смаком.
  • neo™ Sticks Rich Tobacco — тютюнові стіки з насиченим смаком.
  • neo™ Sticks Boost Royale — преміальний смак тютюну з чорничним ароматом та капсула зі смаком червоних ягід.
  • neo™ Sticks Smooth Tobacco — тютюнові стіки з кремовими нотками та м’яким післясмаком.

Стіки neo™ формату «Демі». На 15% більші за класичні стіки для glo™ PRO та glo™ PRO SLIM, а також містять на 30% більше тютюну для повного насичення. Стіки нового формату можуть використовуватися тільки з пристроями glo™ HYPER+, glo™ HYPER+ UNIQ та glo™ HYPER X2 та не підходять для систем нагрівання тютюну інших моделей. На вибір споживача представлено 13 яскравих смаків: класичні тютюнові, ягідні, тропічні, ментолові. Повний асортимент ви можете побачити на офіційному сайті бренду. Стіки цього формату також мають Premium Tube фільтр та додатково містять тонку обгортку з фольги, що запобігає тлінню стіка під час сеансу.  

* Не сигаретний дим, а аерозоль від нагрітого тютюну. Це не обов'язково означає, що даний продукт є менш шкідливим, ніж інші тютюнові продукти. 
** При повністю зарядженому акумуляторі і може відрізнятися залежно від поведінки споживача. 
*** Тютюновмісні вироби для нагрівання не є цілком безпечними та викликають звикання.